Noget der tager tid.

Der går ikke mange dag mellem historierne om hvor hårdt og stressede vi alle er. Hvor lidt tid der er med børnene, ægtefælden og en selv. Og jeg stiller mig helt sikkert op i det kor. For hold da fast hvor er det svært at nå det hele. Enlig tror jeg det er et kæmpe samfundsproblem og har altid ment at skulle arbejde så meget som vi gør er utopi. Hvorfor skal vi bruge så meget tid på arbejde i ens liv, når det vi sætter pris på er alle de andre ting. Ja ja jeg er klar over at verden skal gå rundt og der skal være noget til de næste. Men hvad er det lige vi mener vi skal give videre til de næste? Evnen til at arbejde hårdt og længe eller opleve og elske livet. Langhåret jo det er det nok. For at sætte tiden lidt i stå kommer der her en lille opskrift på hjemmelavet yoghurt for det er ikke noget man kan skynde sig med det tager den tid det tager.

Yoghurt,jordbær

Der skal bruges en liter sødmælk, et par skefulde yoghurt og et termometer.
Mælken varmes op til 80 grader, husk et være lidt over det, så det ikke koger for meget og begynder at smage af risengrød.
Når det er kommet op på 80 grader skal det køles af til 40 grader. Hvis du har mulighed for det, så hæld mælken over i en skål som står i is-bad, så tager det ikke så lang tid ellers må du bare vente (ja jeg ved godt at det en øvelse at sætte tiden lidt i stå, men jeg er kok så….). Når det er kølet ned røres 2-3 store spsk yoghurt i. Derefter skal det hældes på en beholder eller glas med tætsluttende låg.
Nu skal det stilles lidt lunt i cirka 10 timer.
Jeg fandt at hvis man tænder lampen i ovnen og lader døren stå på klem er der omkring 25 grader.
Når det er blevet tykt skal det stilles på køl, så det er gennem koldt og så er det klar til at spise. Hvis du gerne vil have det meget tykt så hæld det tynde lag fra toppen før du rører det rundt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s