Jeg nåede det!IMG_0134

Ja jeg nåede det lige… Rabarberne….  jeg ved godt man kan få dem hele sommeren, men syntes bare det er noget som hører starten af sommeren til.

Rabarber er noget af det mest eksotiske, man kan finde i den danske jord, syntes jeg. En plante der ikke er en frugt eller en rod men en staude… nu er det ikke fordi jeg er den store plantekender men jeg ved altså godt hvad en staude er.

Jeg fandt dette fine bundt danske rabarber i min lokale grønthandler for en 20’er… nogle gange kunne man godt tænke sig en have, men syntes nu ikke at prisen var for meget.

Jeg bestemte mig for at lave saft og kompot. Vi starter med saften…..

Du skal bruge:

 • 500 gram Rabarber
 •    1 liter   vand
 •     2 dl      rørsukker
 •    1 stk     vanilje stang
 •     1 stk     stjerne anis
 •     3 stk     kardemomme kapsler
 •     1 stk     hyldeblomst krone ( hvis du lige har sådan en ved hånden)

Det hele kommes i en gryde og koges i cirka 5 min, derefter lader du det trække til det er koldt. Så skal det sigtes og så er der rabarbersaft, som du skal blande med vand. Jeg syntes en del saft og fire dele vand passer meget godt, men gør som du selv syntes.

Findes der noget mere lækkert end rabarberkompot… ja sikkert, men jeg er kæmpe fan….

Du skal bruge:

 • 250 gram Rabarber
 • 0,5 dl hvidvin – ikke alt for tør, jeg brugte en riesling
 • 80 gram rørsukker
 • 1 stk vanilje stang

Snit rabarberne i stykker af ca. 2 cm, så koger de ikke så hurtigt ud og du får lidt struktur i kompoten, flæk vanilje stangen og kom alle tingene i en gryde. Nu skal man ikke skrue for meget op for varmen. Jeg starter ved meget lav temperatur, for lige at lune rabarberen forsigtigt op.

Når der er kommet lidt varme i gryden kan man skrue lidt mere op men det må ikke koge helt vildt, for så er der ikke noget struktur tilbage og kun grød. Derefter lader jeg det køle helt af, gerne til næste dag, da jeg syntes det giver bedre smag.

Grunden til at jeg bruger hvidvin og ikke vand er at det giver en større dybde i smagen og fremhæver rabarberne….

Tilsidst pisker jeg creme fraiche med noget af rabarbersaften. Pisk den med en håndmixer så bliver den fast ligesom flødeskum….. ja det kal være en 38% creme fraiche…lidt men godt.

Rabarber

Aaahhhh sommer i en skål………… Ja jeg ved det, det regner stadigvæk….

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s