Vegetar i tanken

 

Vegetar mad har i mange år ligget langt væk fra min hverdag, det bunder nok i, at man som kok ser vegetarer som mennesker der muligvis måtte lide af en ret farlig sygdom….Eller det gjorde vi for 10 år siden, for det går meget bedre nu. Det er ved at være moderne at kunne lave vegetar mad på højt plan.
Tanken om primært at spise grøntsager, er noget der tiltaler mig. Her- hjemme på Østerbro tror jeg, at vi ubevidst spiser meget grønt, men jeg syntes bare det er lidt svært at finde på nye måder at gøre det på. Derudover fornægter jeg på ingen måder kød, men det der med at bruge kødet som stjernen, er jeg nok holdt med.
For at finde inspiration kigger jeg meget på Green Kitchen Stories, både fordi de har en fantastisk vinkel på at lave mad og så er de virkelig gode til at anrette og style deres mad.
Her faldt jeg over en bønnesalat, der så sindssvagt lækker ud, men……. Nu er det jeg løber ind i problemer eller problemer er nok lidt overdrevet.
Problematikken ligger i at der allerede i mit nydelsesregister opstår en forventning om at der mangler noget fylde i smagen, det er nok det vi kalder umami. Det sjove i det, er at på dette tidspunkt har jeg ikke smagt på retten men min hjerne vil allerede gerne have noget ost, kylling eller bacon….. Så ja, der er lidt vej igen hvis jeg skal være vegetar på fuldtid.

bønnesalat

Til denne salat med eller uden chorizo, skal du bruge rød quinoa, blandede bønner, jeg brugte smør- og røde bønner fra dåse, rødløgs ringe, grønne bønner, små tomater og frisk oregano. Ja og så lige en god chorizo…..

Quinoaen koges og stilles til side så den kan køle lidt. Chorizoen skæres i skiver og steges på en pande, der kommer en del fedt ud, så når de er stegt kommer jeg dem normalt op i en sigte, så noget af fedtet kan dryppe af. Så skal bønnerne skylles, tomaterne halveres, de grønne bønner blancheres og rødløget skæres i tynde ringe. Det hele vendes sammen i en skål med den friske oregano. Til sidst en gang olie og balsamico.

Velbekomme.

 

Bare lige for en god ordensskyld så kan den originale opskrift findes på Green Kitchen Stories.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s