Knæk

Der burde nok være en lang forklaring på hvorfor der er gået lidt tid siden det sidste oplæg, men det gider vi ikke. Det kan bare konstateres at 2016 er kommet godt igang.

Knækbrød

Herhjemme på anden sal på Østerbro, fortæres en anselig mængde knækbrød i løbet af ugen. Det er der flere grunde til. Hovedgrunden er heldigvis fordi det smager godt. Derudover kan det være svært at finde noget nemt, hurtigt og rimelig sundt at kaste i unger og voksne når man kommer hjem om eftermiddagen.
Da man ofte bliver mødt af børn der ikke har, mener de selv, spist noget i flere uger, og derfor primært har brug for te-boller og kage fra bageren. Dette er jo som bekendt børns essentielle fødevarer, det er byggeklodser for alt i fremtiden.
Mærkeligt nok kan knækbrød ofte være en substitut i børnenes verden, hvilket så bliver udnyttet på det groveste herhjemme.
Så jeg er stor fan af knækbrød og tænkte i den sammenhæng at det var på tide at jeg fik prøvet at lave surdejsknækbrød. Desuden  er det en god mulighed for at få proppet lidt sundhed ind i kroppen på både børn og voksne med hørfrø, chiafrø og fibre.

Du skal bruge:

 • 50 g Surdej
 • 5 dl  Vand
 • 2 dl  Græskarkerner
 • 2 dl  Solsikkefrø
 • 1 dl  Chiafrø
 • 1 dl  Sesamfrø
 • 2 dl  Hørfrø
 • 150 g Rugmel
 • 10 g  Salt
 • 30 g Honning
 • 300 g Hvedemel

Surdej og vand røres sammen, derefter kommes frø, mel, salt og honning i skålen og æltes godt sammen. Derefter skal surdejen have tid til at arbejde. Gerne natten over, så surdejs smagen virkelig kommer frem. Hvis du ikke lige har surdej på lager kan du sagtens bruge 15 g gær istedet.
Når du er klar til at bage skal ovnen sættes på 200 grader ved almindelig ovn. Nu skal det rulles ud og det kan være lidt besværligt for det klistrer virkelig meget. Derfor skal du bruge to stykker bagepapir som passer til den bradepande du vil bage i. Smør begge stykker bagepapir med lidt olie. Derefter tager du en god håndfuld dej og lægger på det ene papir, derefter kommer du det andet papir ovenpå. Så er det ellers igang med at rulle, dejen har en naturlig tykkelse fordi kernerne har en hvis tykkelse.
Knækbrødet bages ca en halv time, eller til det er gyldent. Det vil nok være lidt lysere i midten og dette kan føles en anelse blødt men det skal nok blive godt når det er kølet af igen.

IMG_0168

Derudover lavede jeg også tomatpesto, den kommer vi tilbage til i næste uge.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s