Tomat


IMG_0149

Ja, så var der lige den der tomatpesto fra Knækbrødet. Nu er det jo ikke ligefrem sæson for tomater her midt i Februar, men en god ting, at bruge de lidt smagsløse små blomme tomater til, er pesto. Når man skal lave pesto bliver man nødt til at tørre tomaterne, det fremhæver nemlig smagen. Der er lige et par tricks man skal kende når det kommer til tomater. Salt og sukker er det, der skal til for at trække lidt varme og sommer frem i tomaten. Nu ved jeg, at der er mange der ville sige at jeg slet ikke burde bruge tomater om vinteren og det er nok rigtigt. Nu er det bare sådan at jeg virkelig prøver at finde sunde alternativer til snacks, når familien kommer hjem fra arbejde og skole. Det er virkeligt svært at finde noget der ikke er fyldt med sukker og alle mulige mærkelige ting. Det er ikke fordi vi ikke må spise mad med tilsat sukker også videre, men problemet er bare at specielt ungerne til tider får snacks i løbet af dagen, som jeg ikke altid er herre over. Så kan sukkeret hurtigt begynde af løbe op, i løbet af en uge. Det er her problemet ligger, for så er det mig der bliver den sure far der aldrig giver lov til noget, ham der altid siger nej til is i weekenden….. Nej nej jeg er ikke så hård, men hvis vi ikke sætter en grænse går det helt galt.
Drengene er lidt delte om de kunne lide pestoen. Den store var vild med det hele og den lille kunne kun lide knækbrødet.

IMG_0138

Tilbage til den pesto…… Du skal bruge

  • 250 g blomme eller cherry tomater
  • 100 g ristede pinjekerner
  • et kvart fed hvidløg
  • ca 1 dl neutral olie
  • sukker
  • salt

Halver tomaterne og kom dem på en bradepande, vær sikker på at de alle sammen ligger med skæresiden opad. Drys med sukker som hvis du saltede noget og så skal de også have et skud salt oveni. Ind i ovnen ved 100 grader i 3-6 timer eller til de ligner dem på billedet. Derefter skal de lige køle lidt af ellers smelter parmasanosten når du blender det sammen og det er ikke rart. Det hele kommes i blenderen. Det kan være du skal komme mere olie i, så konsistensen ikke bliver for tør.

IMG_0139

Pestoen kan bruges til alt muligt som eksempelvis pastaretter, i sandwich, med grøntsagssticks eller ja på knækbrød. De tørrede tomater er også mega gode til andre ting end at komme blenderen, fx i salater eller til noget køb.

IMG_0168

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s