Madplan

Jeg blev vækket klokken otte i morges af min søde kone, der væltede ind i soveværelset og proklamerede at hun nu havde begået en madplan for hele næste uge. Efter chokket havde lagt sig, kom jeg på benene og fik hældt kaffe i hovedet så jeg kunne forstå hvad der var sket….en madplan den sidste uge i måneden, dette er unormalt.

Fredag aften i sidste uge
Svampe risotto med chorizo – Fredag aften i sidste uge

Madplaner er noget vi snakker meget om herhjemme, men ikke får lavet så tit som vi gerne ville. Vi har ofte en madplan i starten af måneden, en nærliggende sammenhæng med det faktum, at der er kommet penge ind på kontoen. Derefter er det som om, at madplanerne bliver kortere og kortere for til sidst at bestå af en dag. Nu skulle man jo nok mene at jeg som kok, med et arsenal af kogebøger, skulle kunne smække en madplan sammen på 5 min…..men det kan jeg ikke. Madplaner har den finurlige evne til at kunne suge al livsglæde og kreativitet ud af kroppen på mig, lige så snart ordet bliver sagt. Ordet efterlader mig med følelsen af, at jeg kun kan fem retter, som jeg skal spise i en endeløs madplan der aldrig stopper.

Brokolig wraps med laks og stegt spidskål
Broccoli wraps med laks og stegt spidskål – Onsdag i sidste uge

Jeg ved godt hvorfor problemet opstår. Det er fordi jeg forsøger at få, for mange ting til at gå op på samme tid. Det skal være mega sundt, ungerne skal kunne lide det, ikke for meget kød, noget nyt hver dag, ingen mad spild og så må det helst ikke tage for lang tid at lave. Nu er det bare virkelig svært at overbevise ens unger om at kål på nye måder smager godt, fordi det er sundt. Mine unger spiser ikke alt. Den mindste er virkelig kræsen  og spiser som udgangspunkt ikke noget, han ikke har set før…..og slet ikke kød, kun bacon. Den store vil helst have kød hver dag og er ikke glad for bacon….. bare sådan for at gøre det hele lidt nemmere. De voksne i familien vil bare gerne have salater og sådan. Så igen…..det harmonerer virkelig ikke godt sammen! Disse ting skal så stoppes ned på en madplan, hvor man også lige skal tage højde for, hvem der er hjemme og hvad der bliver serveret i børnehaven til frokost i næste uge.
Så det er store sager når Julie har lavet en madplan søndag morgen og den er helt frem til fredag.

Hvidpizza med kartoffel og rosemarin på fuldkornsbund
Hvid minipizza med kartoffel og rosemarin på fuldkornsbund – Tirsdag i sidste uge.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s