Københavner optimist

Det er ved at være et par uger siden, at jeg måtte erkende, at jeg faldt i smartass københavner fælden. Det er ikke noget jeg er stolt af, men jeg havde ikke set det komme…..I hvert fald ikke lige til at starte med.
Det hele startede i vinters, hvor jeg sammen med en ven, tænkte at vi skulle jo have køkkenhave på Lolland….. Det ville være mega smart. Så kunne man bare køre ned og hente friske grøntsager hele sommeren. Kunne det blive meget bedre?!, nej vel……..
Min vens mor bor på en gård og lagde jord til. Så vi var klar til at så, da vejret blev til det, i maj. Vi kørte i plantecenteret og købte frø og løg, vi kunne allerede se mulighederne, gulerødder, rødbeder, løg, dild og krondild, fennikel………..Det ville bare vælte op ad jorden hele sommeren med autentiske øko grøntsager.
Det skal nok også lige nævnes at vi på et tidpunkt snakkede om, at vi kunne jo lige plante noget Ølandshvede, hvor svært kunne det være. Men det blev lagt på hylden til næste år, vi skulle jo lige igang.
Hele plante seancen tog en fire timer, med unger der kedede sig efter to minutter og erkendelsen af, at det er virkelig svært at plante noget i helt lige rækker. Det var på dette tidspunkt, at det slog mig for første gang, at der var en direkte fare for at ryge i smartass fælden……….Nå men københaver optimisten vendte hjem om eftermiddagen med den klare overbevisning om, at nu skulle det bare gro og så skulle det høstes.
Vi bestemte os for at køre derned igen for to uger siden. Der var vel lidt ukrudt og sådan der skulle luges, ikke noget vildt og voldsomt. Jeg har på det her tidspunkt, fortalt vidt og bredt om mit projekt på Lolland, københavner med køkkenhave, ja det er mig…..

Gæt en afgrøde
Julie prøver at finde vores køkkenhave.

Så klappede fælden……. vi havde ikke gennemtænkt hvor hurtigt ukrudt vokser!!!!! det vokser pænt meget hurtigere end alt andet! Ja, alt det grønne er vores køkkenhave. Der er ikke noget af det, jeg har plantet….. der er virkelig meget ukrudt. Vi brugte cirka en time på, at prøve at finde noget af det vi havde plantet, uden meget held. Så nu var der ikke mere at gøre end at køre det hele ned med en plæneklipper. Så var der bare at finde på en smartass undskyldning for, hvorfor vi ikke havde andet end nogle kartofler og jordbær med hjem. Vel og mærke ikke noget vi selv havde plantet, men en trøste præmie. En præmie til Københavneren der troede, at det der med at have et landbrug var det nemmeste i verden.

Undskyld for min arrogance og uvidenhed………

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s