Blommer – det skal jo med.

Blommer……..Ja det er den tid på året hvor der er blommer…jeg kan godt lide blommer…..Så derfor tænker jeg at et indlæg om blommer ville være det naturlige valg at bruge. Nu skulle der så være et tvist, hvor jeg sagde nej, jeg gør noget andet, men jeg kunne ikke finde det tvist…..Så nu kommer der noget med blommer.

blommekompot-2

Det er godt nok fra min sommerferie, så det er ikke blomme kompot lavet på efterårs blommer, men italienske sommer blommer…….undskyld…. Jeg har heller ikke selv lavet kompot en, det var min kone.
Så for at have noget originalt indhold på bloggen har jeg lavet denne salat, som jeg selv er svært tilfreds med.
blomka%cc%8alssalat

Du skal bruge:

– Et helt blomkål
– 4 store blommer
– 1 bdnt. Purløg
– En lille klods manchego
– 100g Friske eller frosne bær
– 2-3 spsk Sukker
– 30g ristede pinjekerner

Der skal først laves en lille bær kompot, der skal køles af. Kom blandede bær, gerne de mørke og syrlige sensommer bær som brombær, solbær, ribs etc. i en gryde med sukker på. Lad det stå ved lav varme til de begynder at smide saft og blive bløde. Det skal ikke gennemkoges, for så mister man struktur og næring i bærrene (Hvis du bruger bær fra frost, skal du følge anvisningerne på posen). Det hele køles af.

Del blomkålen i små buketter, derefter skal halvdelen tages fra og resten steges hårdt på en pande med lidt olie til de får en god mørk farve. Mens blomkålen køler lidt af, deles blommer i kvarte, purløget snittes og vendes med det friske og det stegte blomkål. Kompotten fordeles over salaten, den skal fungere som alternativ til dressing. Tilsidst rives flager af Manchego over salaten og der drysses med ristede pinjekerner.

Velbekomme

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s